top of page

ул."Люляк" № 17, гр.Русе, България

Тел:  082 831 831

СТОМАТОЛОГИЯ

Клиниката разполага с висококачествена стоматологична апаратура и с квалифицирани лекари. Най-често стопаните търсят стоматологична помощ при тежки форми на зъбен камък. Полепващите по зъбите хранителни остатъци образуват зъбна плака, а тя с времето и благодарение на слюнката се превръща в зъбен камък. Освен източник на неприятна миризма, зъбният камък може да стане и причина за сериозни инфекции на венците. Това от своят страна води до разклащане и падане на зъби. Зъбният камък е водеща причина за гингивит и пародонтоза. Друг често срещан проблем са задържаните или счупени зъби. В клиниката има и специализирана апаратура за стоматологични интервенции по екзотичните животни.    За извършването на стоматологичен преглед е нужно да се запише час. Стоматологичните манипулации се извършват под упойка, а след това се назначава медикаментозна терапия

Клиниката разполага с висококачествена стоматологична апаратура и с квалифицирани лекари. Най-често стопаните търсят стоматологична помощ при тежки форми на зъбен камък. Полепващите по зъбите хранителни остатъци образуват зъбна плака, а тя с времето и благодарение на слюнката се превръща в зъбен камък. Освен източник на неприятна миризма, зъбният камък може да стане и причина за сериозни инфекции на венците. Това от своят страна води до разклащане и падане на зъби. Зъбният камък е водеща причина за гингивит и пародонтоза. Друг често срещан проблем са задържаните или счупени зъби. В клиниката има и специализирана апаратура за стоматологични интервенции по екзотичните животни. 
 
За извършването на стоматологичен преглед е нужно да се запише час. Стоматологичните манипулации се извършват под упойка, а след това се назначава медикаментозна терапия.

-Специализиран стоматологичен преглед


-Почистване на зъбен камък(ултразвук)


-Екстракция на млечни зъби


-Екстракция на постоянен зъб и отстраняване на зъбни фрагменти


-Пилене и лечение на зъби при екзотични животни


-Лицево-челюстна хирургия

-- Оперативни техники в устна кухина

 


-- Остеосинтеза на горна и долна челюст

 


-- Отстраняване на тумори

bottom of page